۳۰میلیاردیورو طرح جدید معدنی با چین قابل تعریف است

مهدي كرباسيان از اجرایی شدن بسیاری از قراردادهای پسابرجامی تهران و پکن با اعتبار ۲۰ میلیارد یورو خبر داد و گفت: ۳۰ میلیارد یورو طرح جدید معدنی بین ۲ کشور قابل تعریف است

به گزارش اگزيم نيوز، مهدی کرباسیان روز گذشته در همایش فناوری ایران و چین در محل نمایشگاه بین المللی تهران افزود: در آغاز دولت یازدهم 20 میلیارد یورو قرارداد بین ایران و چین گشایش اعتبار شد و امروز اکثر این قراردادها در حال اجراست.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: فقط 15 میلیارد یورو کار جدید در زمینه های آهن، مس، آلومینیوم، معدن و صنایع معدنی روی میز است و در این زمینه ها اعلام آمادگی می کنیم.
رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی معدن و صنایع معدنی ایران درباره برخی طرح های 2 طرف در ایمیدرو گفت: هفت طرح فولادی 800 هزار تنی به ارزش یک میلیارد و 800 میلیون یورو داریم که امروز 2 طرح آهن اسفنجی آن افتتاح و پنج طرح دیگر نیز در آینده نزدیک افتتاح می شود که در مجموع 6 میلیون تن به ظرفیت فولاد کشور اضافه می کند.
وی ادامه داد: طرح آلومینیوم جنوب با ظرفیت 300 هزار تنی به ارزش یک میلیارد یورو با همکاری چینی ها راه اندازی و پیش بینی می شود در نیمه دوم امسال راه اندازی شود.
کرباسیان اضافه کرد: در بخش زغالسنگ نیز پیش بینی می شود به زودی اعتبار اسنادی (ال.سی) 90 میلیون یورویی طرح طبس با همکاری شرکت «سی.ام.سی» (CMC) چین باز شود.
کرباسیان بیان داشت: هدف ایران دستیابی به تولید 55 میلیون تنی فولاد تا سال 2025 است و علاوه بر آن با جمعیت 80 میلیونی ایران و 400 میلیونی همسایگان می توان روابط سه جانبه و مشترکی را تعریف کرد.
وی از صنایع و شرکت های چینی دعوت کرد به گسترش همکاری های خود با ایران در زمینه های انتقال فناوری، سرمایه گذاری و تحقیق و توسعه در حوزه معادن و صنایع معدنی بپردازند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران دهم آبان ماه در کنفرانس معدن و منابع استرالیا (آی.ام.آ.آر.سی- IMARC) گفت: آمادگی داریم در بیش از 400 پهنه اکتشافی با شرکت های بین المللی علاقه مند، به صورت مشترک سرمایه گذاری کنیم.
به گفته وی، بخش معدن ایران تا سال 2020 میلادی به 51 میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش های اکتشاف، توسعه پروژه، تجهیزات و صنایع معدنی و زیرساخت های مرتبط با آن نیاز دارد که سهم بخش فولاد و آلومینیوم به ترتیب 30 و 11 میلیارد دلاری است.

تقویت روابط دوجانبه با همکاری چین در طرح های زیربنایی ایران

همچنين سفیر جمهوری خلق چین در تهران اعلام کرد: افزایش مشارکت شرکت های چینی در طرح های زیرساختی و زیربنایی ایران می تواند تاثیر بسزایی در روابط ۲ کشور داشته باشد. پانگ سن عصر روز گذشته در همایش فناوری ایران و چین در نمایشگاه بین المللی تهران افزود: ایران و چین در زمینه های زیربنایی همکاری های خوبی داشته و دارند.
به گفته این دیپلمات چینی، رییس جمهوری چین در سفر سال 2016 میلادی به تهران (بهمن ماه 1394) بر افزایش روابط راهبردی با جمهوری اسلامی ایران بویژه در زمینه های فرهنگی و اقتصادی تاکید کرد که تحکیم روابط 2 کشور را در قالب طرح «یک کمربند- یک جاده» میسر دانست.
وی یادآوری کرد نمایشگاه «ترویج برندهای چین در بخش مهندسی و صنعت در تهران» با هدف تقویت حضور شرکت های چینی در طرح های زیربنایی ایران افتتاح شده است.
در ادامه «او پی مین» رایزن بازرگانی چین در تهران گفت: در دوران باستان، «راه ابریشم» موجب گسترش و تقویت روابط دوستانه 2 کشور بود.
وی تصریح کرد: سیاست های اقتصادی چین بر مبنای طرح یک کمربند- یک جاده خواهد بود که در آن دسترسی به بازارهای جدید، توسعه همکاری های بین المللی، ارتقای تولید و شکلگیری تجارت و اقتصاد جهانی پیش بینی شده است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین امروز به ایرنا گفت: ایران در 9 ماهه سال جاری میلادی 13 میلیارد و 880 میلیون دلار کالا به چین صادر کرده که نسبت به مدت مشابه سال پیش سه میلیارد دلار افزایش یافته است.
علی اصغر خاجی بر اساس آمار منتشر شده از سوی گمرگ چین اعلام کرد: میزان تجارت 2کشور در 9 ماهه سال جاری میلادی افزون بر 27 میلیاد دلار بود که تراز تجاری، 540 میلیون دلار به نفع ایران است.
وی ادامه داد: پارسال تراز تجاری 2 کشور 940 میلیون دلار به نفع چین بود.
چین بزرگ ترین خریدار کالای ایرانی و نیز بزرگ ترین صادر کننده به کشورمان است.

کد خبر 22397

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 8 =